Aanbod

1. Trainingsbegeleiding

Tijdens een intakegesprek leren we elkaar beter kennen.  Je vertelt me over je ervaring, niveau, beschikbare tijd, materiaal en je sportieve doelen…

2. Inspanningstesten

Een steptest op:

3. INSCYD Test

De Inscyd test is een inspanningstest waarbij met de Inscyd performance analysis software een compleet metabool profiel kan worden opgesteld.

1. Trainingsbegeleiding

01.

Wat?

Tijdens een intakegesprek leren we elkaar beter kennen.  Je vertelt me over je ervaring, niveau, beschikbare tijd, materiaal en je sportieve doelen.  Ook laat je me weten wat jij van een trainingsbegeleiding verwacht. Ik doe uit de doeken wat je van mij mag verwachten, hoe ik werk en welke trainingssoftware ik gebruik.  Ik leg uit wat ik van jou verwacht en hoe we met elkaar kunnen communiceren.

Vinden we elkaar in dit gesprek dan kan ik zorgen voor een trainingsschema op maat en kan onze samenwerking starten. 

aanbod - gesprek
02.

Voor wie?

Trainingsbegeleiding is voor iedereen. Het maakt niet uit of je nou net begonnen bent met fietsen, lopen of triatlon of je al veel ervaring hebt.  De basis is voor iedereen dezelfde, welk doel je ook hebt.  De intensiteit van bepaalde onderdelen in de begeleiding kan natuurlijk verschillen.  Hierbij denk ik aan de contactmomenten en de bijsturing van de trainingsschema’s. Niet alleen de topsporter maar elk van jullie krijgt de aandacht die hij/zij verdient.

Ik onderscheid hierbij drie niveau’s:

Recreant: Startende sporter en/of sporter die een houvast nodig heeft om haar/zijn sportieve ambities te realiseren – 2/3 trainingen per week

Amateur: Gedreven sporter die zijn grenzen wil verleggen en duidelijke sportieve doelen heeft –  >3 trainingen/week

Competitie/topsport: Doelgerichte atleet die tijdens wedstrijden resultaten wil behalen.

03.

Ook de jeugd kan bij ons terecht:

Tot de U17-categorie willen we de jongeren ondersteunen in hun  “train to train-”  en  “learn to compete-periode”.  Met in ons achterhoofd “een gezonde geest in een gezond lichaam” willen we naast de sportieve ook de schoolprestaties niet vergeten.

2. Inspanningstesten

01.

Wat?

Maximale inspanningstest met lactaatmeting. Een steptest op de loopband/fietsergometer/eigen fiets.

lactaattest
02.

Deel 1: InBodyscan

Naast een gewichtsmeting analyseert deze scan ook uitgebreid de lichaamssamenstelling.  Daarnaast vind je in het rapport ook een Spier-Vet Analyse een Obesitas Analyse. Ook wordt de spier- en vetmassa segmentaal (links/rechts – boven/onder) geanalyseerd en geëvalueerd.

03.

Deel 2: Fysieke test

Op basis van lactaatmetingen en hartfrequentie tijdens de inspanningstest worden je vermogens- en hartslagzones bepaald. Na analyse van de testresultaten krijg je een uitgebreid verslag waarin je duurvermogen, je prestatie bij je omslagslagpunt en je anaerobe capaciteit besproken en geëvalueerd wordt.  Ook je VO2 Max wordt onder de loep genomen.  Het verslag wordt afgerond met beknopt trainingsadvies. 

3. INSCYD Test (Power Performance Decoder)

01.

Wat?

De Inscyd test (spreek uit als ‘inside’) is een inspanningstest waarbij met de Inscyd performance analysis software een compleet metabool profiel kan worden opgesteld. Niet alleen je VO2max wordt gemeten, maar ook je VLaMax, aerobe en anaerobe capaciteit, vet- en koolhydraten verbranding, lactaat productie en recovery, en omslagpunt/anaerobe drempel. 
De test kun je zowel thuis uitvoeren als in een labosetting.

02.

Deel 1: InBodyscan

Naast een gewichtsmeting analyseert deze scan ook uitgebreid de lichaamssamenstelling.  Daarnaast vind je in het rapport ook een Spier-Vet Analyse een Obesitas Analyse. Ook wordt de spier- en vetmassa segmentaal (links/rechts – boven/onder) geanalyseerd en geëvalueerd.

03.

Deel 2: Fysieke test

Optie 1: Je verzamelt zelf de nodige data – zonder lactaatmeting

Fietsen: Voor het uitvoeren van de fietstest moet je in de mogelijkheid zijn om je vermogen en hartfrequentie tijdens het fietsen te registreren. 
Lopen: Voor het uitvoeren van de looptest is er naast het meten van de hartfrequentie tijdens de inspanning ook een GPS-registratie nodig.

Na het boeken van een test ontvang je via email het testprotocol.  Na het uitvoeren van de test bezorg je me de testdata in .fit file format.  Een alternatief kan zijn om me toegang te geven tot je Garmin Connect account zodat ik de data rechtstreeks in Inscyd kan droppen voor analyse.

Optie 2: We voeren samen de test uit in het testcentrum – met lactaatmeting

Fietsen: Voor het uitvoeren van de fietstest moet je in de mogelijkheid zijn om je vermogen tijdens het fietsen te registreren.
Lopen: Voor het uitvoeren van de looptest is het meten van de hartfrequentie noodzakelijk.

De test bestaat uit 3 sub-maximale inspanningen en 1 maximale inspanning van 3minuten.  Tijdens het afleggen van de test wordt je lactaatconcentratie op geijkte momenten gemeten.

04.

Deel 3: Rapport

Na analyse ontvang je een uitgebreid rapport waarin volgende items worden besproken: VO2max (Berekend vanuit Inscyd software), VlaMax, Anaerobe drempel, Lactaatproductie en herstel, Fatmax, Carbmax, trainingsadviezen.  De trainingszones die ook aangegeven worden worden niet berekend op een percentage van een parameter die heel variabel kan zijn (FTP, HF) maar wel op jouw metabool profiel.
In het rapport is er ook plaats om een prestatievoorspelling te tonen. In het virtuele prestatiecentrum kan ik je laten zien wat het effect is van een bepaalde verbetering door training.  Dit stelt mij in staat om trainingsschema’s en -planning op basis van data maximaal te optimaliseren.. 
Dit rapport bespreken we samen na inzage tijdens een gesprek dat fysiek of virtueel kan plaatsvinden.